Benátská noc přinese také zvýšená bezpečnostní opatření

*  Talli - 23.7.2008

Ve dnech 25., 26. a 27. července se v obci Malá Skála uskuteční hudební a kulturní akce „Benátská noc 2008“. V letošním roce je pořádán již 16. ročník a celá událost je prezentovaná ve sdělovacích prostředcích, čímž je tedy očekáván velký počet návštěvníků z České republiky i ze zahraničí, kteří se na místo konání dopraví hromadnými dopravními prostředky nebo se svými vozidly. Z tohoto důvodu připravila Policie ČR opatření, jehož záměrem je zejména zajistit bezpečnost osob a majetku a ochranu veřejného pořádku. Cílem tohoto opatření je zabezpečit klidný průběh akce po celou dobu jejího konání. Dalším úkolem je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a to zejména průjezdnost silnice I/10. Preventivním cílem je působení k zamezení páchání trestné činnosti a to zejména kapesních krádeží, krádeží motorových vozidel a vloupání do nich, v oblasti alkoholové a nealkoholové toxikomanie a dalších trestných činů.



V souvislosti s preventivním cílem opatření Policie ČR žádá návštěvníky akce, aby své cenné a osobní věci nenechávali v zaparkovaných vozidlech a ve stanech v kempu. Dále upozorňujeme návštěvníky, kteří na místo přijedou svými vozidly, aby s nimi parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazu parkování na určitých místech v místě a okolí konání akce. Tímto současně informujeme, že pořadatelé vyhradili pro parkování vozidel dvě centrální parkoviště, což je o jedno více než bylo na předchozích ročnících. Zdůrazňujeme, že zákaz parkování bude na silnici vedoucí z Malé Skály do Sněhova – a to v obou směrech. Na silnici vedoucí do Frýdštejna bude možno parkovat pouze v jednom směru jízdy. Vozidla, která budou zaparkovaná v zákazech stání, budou v průběhu akce odtahovaná odtahovou službou na náklady jejich majitelů.

Dále na pěti místech v obci Malá Skála jsou instalovány webové kamery, do kterých obecní úřad umožní přístup Policii ČR. Data zaznamenaná těmito kamerami budou zálohovaná tak, aby záznamy přispěly k případnému objasnění spáchaných trestných činů či přestupků.

Do uvedeného opatření jsou zapojeni policisté pořádkové a dopravní policie, policisté Služby kriminální policie a vyšetřování Okresního ředitelství PČR Jablonec nad Nisou a policisté Cizinecké policie. Dále zde budou provádět svoji činnost i hlídky Celní správy.

nprap. Dagmar Sochorová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.3.2024 11:57:12 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------