Šermíři se na Rotštejně rozloučí s létem

*  Talli - 20.8.2007

Hrad Rotštejn - Již po deváté se o posledním srpnovém víkendu budou na hradě Rotštejně loučit šermíři s létem

Protože občanské sdružení ochrana Klokočských skal nepečuje pouze o zříceninu raně gotického hradu, ale i o celé panství Rotštejnské čeká na návštěvníky kraje pod Kozákovem bohatý program.


"Sejdeme se v deset hodin na návsi v Klokočí. Program zahájí u obnovené kapličky svatého Václava Trubači Českého ráje několika intrádami. Pak bude následovat pobožnost ku poctě svatého Václava, patrona České země," přiblížila program za organizátory předsedkyně sdružení os. OKS Martina Máta Nosková

Následovat bude průvod ze vsi ku hradu pod korouhví paní z Rotštejna za zvuku bubnů, dud a fléten. V něm jsou vítáni i okostýmovaní návštěvníci. Podmínkou organizátorů je, aby kostýmy zahrnovali období mezi lety 1250 - 1920.

"Na Rotštejně pak čeká na diváky kratochvilná taškařice se zpěvy a ukázkami šermířských soubojů, ve které se předvědčíte,že trocha historie nikoho nezabije. V premiéře od 11.30 a ve dvou sobotních reprízách od 13.30, a 15.30.
V neděli divadlo zopakujeme ještě v 11.00 a ve 13.30. Mezi představeními čeká na návštěvníky řada drobných překvapení. Třeba na děti Výtvarná dílna s tématem Památka je když.... Uvidíte sami," uzavřela pozvánku paní Nosková

Pořadatelé prosí návštěvníky aby parkovali pouze na doporučených místech k parkování tedy v Loktuši na Špici, V KLokočí u hasičárny a návsi ve spodní část a v Záholicích u roubenky. A by respektovali dopravní značení v obcích pod hradem a také to, že hrad i celé Klokočské skály jsou jedinečnou lokalitou ,kde se snoubí kouzlo památky a přírody. A podle toho se v daných místech chovali.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 19:06:16 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------