Krajský hejtman opět na JIzeře

*  Talli - 11.7.2007

Kvůli protipovodňovým opatřením se již po třetí vydá v pátek 13. července hejtman Libereckého kraje Petr Skokan na plavbu po Jizeře.

převzato ze serveru www.kraj-lbc.cz


„Zatímco v roce 2005 jsem na kánoi sjížděl řeku Jizeru v oblasti Splzov – Malá Skála a vloni Malá Skála – Dolánky, letos mám v plánu její poslední úsek na území Libereckého kraje, který se nachází v oblasti Dolánky – Turnov – Příšovice,“ prozrazuje hejtman, jehož průvodcem po řece Jizeře bude opět Jiří Nejedlo, starosta Malé Skály.

Spolu s hejtmanem se na Jizeru tentokrát vydá také jeho náměstek Antonín Schafer a starostka Turnova Hana Maierová. Jejich plavba začne v 9 hodin u jezu v Dolánkách a poplují směrem k Turnovu, odkud budou pokračovat na Příšovice, kde hejtman zavítá již po souši také do archeologické lokality „Na Cecilce“.

Poslední zastávkou této páteční cesty bude obec Všeň, aby se hejtman seznámil s projektem jejího Wellness Centra. „Každoročně tuto plavbu využiji nejenom k tomu, abych se přesvědčil, jak fungují protipovodňová opatření v dané oblasti a komunikace obcí se složkami IZS v případě povodní, ale také k osobním kontaktům se zdejšími starosty,“ připomíná hejtman.
Součástí programu bude proto také setkání se starosty měst a obcí Mikroregionu Jizera, které se uskuteční od 12 hodin ve Svijanech.

Mgr. Markgrafová Eva telefon: 485 226 327 | Vloženo: 11. 07. 2007

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 10:48:39 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------