Hrad Rotštejn nabízí v sezóně 2007 nové kuriosity pro sběratele

*  Talli - 18.6.2007

RotštejnMírová pod Kozákovem/Rotštejn hrad - Novou sběratelskou kuriositou se chlubí zřícenina ranně gotického hradu v Klokočských skalách.





Od počátku června je možné zakoupit si zde suvenýr ze série Turistické obrázky. Ten rotštejnský má sběratelské číslo 55.

Dále se Rotštejn zařadil do Benefit programu. Každý držitel karty obdrží po jejím předložení dřevěnou pohlednici s motivem hradu

Jako naprostou novinku nabídne hrad od neděle 24.ćervna 2007 unikátní pohlednici z hradní věže. prvních 100 pohledů bude opatřeno podpisem autorky snímků.Jedná se o záběry,které si žádný návštěvník nemůže sám nafotit. Pohlednice je prvním ze suvenýrů a dárků.které Turistické obrázkyobčanské sdružení Ochrana Klokočských skal připravilo k dvacátému výročí založení,které sipřipomene v květnu příštího roku.

Zpívaného výkladu o dějinách hradu se návštěvníci dočkají v prvních čtrnácti dnech měsíce července. a na přelomu července a srpna.

Kdo bude mít štěstí potká během léta u hradní kuchyně mlsného rytíře Romantika, který nabídne povídání o tajích středověkého vaření.

Pro organizované skupiny je možné na objednání zajistit vlastivědnou minivycházku za tajemstvím Klokočskcý skal s místním znalem či objednat bylinkový den - poznávání dřevin a rostlin spolu s výkladem o koření a bylinkách a soutěží. tel. číslo na lektorku akcí je 721195471. Tyto akce je nutno domluvit alspoň 3 dny předem.

Posádka hradu Rotštejn přeje pěkné léto a těší se na další návštěvníky

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 16:40:21 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------