Pozor na podvodníka -Falešný instalatér se změnil v doktora

*  Talli - 27.3.2007

Policie ČR upozorňuje občany na vykutáleného podvodníka,který řádí na Jablonecku.Jabloneckou veřejnost včerejšího dne popudil již pátý případ okradení starších lidí. Tentokrát se zloděj nevydával za instalatéra, ale za doktora.

Pro svůj nekalý úmysl si vyhlédl rodinu, která se staré o postiženého syna. Sama matka má vážné zdravotní problémy. Ztráta jakékoliv částky je tudíž pro rodinu vážným problémem.


V pondělí 26.3.2007 těsně před 12 hodinou polední zazvonil u bytu v Žitné ulici v Jablonci n.N. muž, který se představil jako nový lékař, který bude mít na starosti Portrét možného pachatelepostiženou osobu žijící v této domácnosti. Otevřít mu přišla 60-letá žena, která muže vpustila do bytu.
Podvodník se choval velice slušně, důvěryhodně a profesionálně. Žena ani v nejmenším nepojala podezření, že opravdu není doktorem. Při odchodu muž uvedl, že spěchá, že musí někde rozměnit 5 000 Kč bankovku. Jen jako mimochodem se zeptal, zda by žena neměla na rozměnění. Žena se podívala do peněženky a řekla mu, že tolik peněz nemá. Muž však zahlédl, že v peněžence nějaké peníze byly a kam peněženku žena odložila. Poté ji požádal o sklenici vody. Žena mu vyhověla a odešla pro sklenici, aby se napil. Ve chvíli, kdy žena muže spustila z očí, ten toho využil a peněženku ženě odcizil.
Žena přišla o částku 5 000 Kč.

Dle výpovědi poškožené se opět jedná o našeho fantoma dříve falešného instalatéra, který se tentokrát vydával za doktora. Pro zmatení lidí si tentokrát na svoji krátce oholenou hlavu nasadil vínovobéžovou kšiltovku.

Pro dokreslení opakujeme přibližný popis a podobiznu pachatele. Jedná se o muže ve věku 25-35 let, vysokého okolo 190 cm, bílé pleti, štíhlé postavy, plynule hovořícího česky. V posledním případě byl oblečen do béžové mikiny s klokaní kapsou, tmavěmodrých kalhot, sportovních béžovo-hnědých bot a na hlavě měl vínovo-béžovou kšiltovku.

Pokud by komukoliv z Vás přišla podobizna muže povědomou nebo byste měli nějaký poznatek k této osobě kontaktujte prosím Policii a pomozte zastavit trestuhodné okrádání starších lidí.

Děkujeme.
nprap.Mgr.Ludmila Knopová tisková mluvčí

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 21:33:00 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------