Křesadlo 2006

*  Talli - 28.2.2007

Doslova na poslední chvíli se redakci podařilo získat informace o cene pro obyčejné lidi, kterí dělají neobyčejné věci- Křesadlo 2006

Výzva k podání návrhů na oceněné dobrovolníky

Myšlenka každoročního oceňování dobrovolníků vznikla v rámci akcí Mezinárodního roku dobrovolníků v roce 2001 v Praze, kterou iniciovala HESTIA – Národní dobrovolnické centrum.

Vyhlašování ceny Křesadlo je příležitostí ocenit dobrovolníky, zviditelnit dobrovolnictví, vzbudit v lidech zájem o dobrovolnou činnost a respekt k těm, kteří ji vykonávají.

Dostávají ji lidé, které vybírá nezávislá komise složená z devíti zástupců neziskových organizací, zástupců kraje, Magistrátu města Liberec, komerčního sektoru a novinářů.

Působíte v neziskové organizaci? Setkáváte se ve svém okolí s lidmi, kteří dobrovolně věnují svůj čas a energii veřejně prospěšné činnosti v sociální nebo zdravotní oblasti?

Letos potřetí můžete v Libereckém kraji navrhnout dobrovolníky na udělení ceny „Křesadlo 2006“ - Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci.

Odměnou vybraným dobrovolníkům bude věrná funkční replika keltského křesadla, kterou vyrábí podle starých vzorů křivoklátský kovář pan Jaroslav Zíval. A proč právě Křesadlo? Dobrovolníci pomáhají vykřesat jiskry lidství a jako se od malé jiskry zapaluje velký plamen, tak i malé skutky dobrovolníků šíří dobro a teplo ve svém okolí.

Návrhy na udělení ceny dobrovolníkům je možné zasílat do 2.března 2007 poštou na adresu: Regionální dobrovolnické centrum Ještěd, Voroněžská 144/20, 460 01 Liberec, e-mailem: rdcjested@rdcjested.cz či faxem: 485 172 386.

V návrhu, prosím, uveďte:
stručnou charakteristiku a kontaktní údaje o navrhovateli
, základní osobní údaje a kontaktní spojení na kandidáta ceny,
popis činnosti kandidáta na cenu a hlavní důvody pro jeho navržení.
Podmínkou udělení ceny Křesadlo je souhlas navrženého kandidáta se zveřejněním jeho jména a důvodu, proč mu byla cena udělena. Při vyhlašování jde nejen o ocenění vybraných dobrovolníků, ale také o příležitost představit a zviditelnit činnost organizace, která je nominovala.

Veřejné slavnostní předávání cen Křesadlo se uskuteční pod záštitou primátora Statutárního města Liberec Ing. Jiřího Kittnera 22. března 2007 od 15.00 hodin v prostorách liberecké radnice, kam budou pozváni kromě oceněných dobrovolníků zástupci neziskových organizací, Magistrátu města Liberec, Krajského úřadu, médií a další hosté.



--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 8:41:41 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------