Burza sběratelů bude v Sokolovně

*  moh - 1.11.2006

TURNOV – Poslední letošní sběratelská akce Klubu filatelistů Turnov je připravena na sobotní dopoledne 11. listopadu do místní Sokolovny.





Jaroslav Mojsl ukazuje některé z dobových pohlednic, které zachycují staré a často už neexistující obecní zvoničky     Podle organizátora Jaroslava Mojsla k vidění a k výměně budou nejen poštovní známky a další filatelistické cennosti, ale i mince, odznaky, pohlednice, telefonní karty a další předměty sběratelského zájmu. Předpokládá se velká účast až šesti desítek sběratelů.


     Například právě Jaroslav Mojsl se může pochlubit výjimečnou kolekcí poštovních známek Velké Británie, a také České republiky po roce 1993.


      „Sbírám také staré pohlednice, které námětově zachycují vesničky při cestách z Turnova na Jičín, Mladou Boleslav a po Hodkovice na severu,“ říká zkušený sběratel. V jeho sbírkách je několik tisíc pohlednic. Návštěvu burzy také přislíbil Karel Čermák z Prahy, který má jednu z největších sbírek starých pohlednic Českého ráje u nás. Ta čítá až 38 000 kousků.


     Poslední letošní výměnná burza Klubu filatelistů začíná v Sokolovně ve Skálově ulici v sobotu 11. listopadu v devět hodin a potrvá až do dvanácti hodin. (moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.3.2024 12:40:29 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------