Pobertové svátky nemají

*  Talli - 10.5.2006

Z policejního zápisníku jsme vybrali několik zdařilých "poberťáren", které během svátků zkazily náladu řadě z nás.

Do skal nešel lézt, ale krást!
Požitek z horolezectví po Suchých skalách, značně znepříjemnil muži ze Zlaté Olešnice, neznámý zloděj. V průběhu odpoledne pondělního svátečního dne si vyhlédl u silnice vedoucí k Suchým skalám zaparkované vozidlo Š Felicia combi. Pachatel u vozidla rozbil boční okénko a zevnitř odcizil autorádio a krosnu s věcmi, ve které měl majitel uložen spacáky, čelovou baterku, hudební CD, lověcký nůž a další drobnější věci. Celkově zloděj horolezci připravil škodu, která byla vyčíslena na částku 16 000 Kč,

V neděli ráno zjistil 32-letý majitel vozidla Š Favorit z Jablonce n.N., že jeho plechový miláček nestojí na parkovišti v Anenské ulici v Jablonci n.N. tak, jak jej v sobotu večer zaparkoval. V neděli navečer bylo toto vozidlo nalezeno zaparkované u řadových garáží ve Smržovce. Všiml si jej náhodný svědek, kterému se zdálo podezřelé odstavené vozidlo bez všech čtyřech kol. Pachatel z vozu odcizil čtyři litinová kola s pneumatikami, dále hever a nářadí. Způsobená škoda činí částku 12 000 Kč.

Za poslední půlrok mají na svědomí 28 trestných činů Jablonečtí kriminalisté o víkendu uzavřeli zjištěním pachatele, vykradení 15 motorových vozidel a 8 rodinných domů. Místa činu se nacházela především na území města Jablonce n.N., ale i v Turnově či v Českém Dubu. Pachatelský trojlístek , který poctivým lidem škodil od října do současnosti, napáchal škodu dosahující částky téměř 230 000 Kč. Nejmladšímu z pachatelů je 30-let a má trvalé bydliště v Jablonci n.N. Jeho o tři roky starší kolega je také z Jablonce n.N. Poslednímu z pachatelů je 31-let a trvalé bydliště má hlášeno v Praze 7.
Všichni tři pachatelé byli již soudně trestáni. Nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu Krádeží, Poškozování cizí věci a Neoprávněného držení platební karty, za což mohou být potrestáni odnětím svobody v trvání až tři roky. Do vozidel vnikali různými způsoby, především po rozbití skleněných výplní oken. Z vozidel zcizovali hodnotné věci, počínaje autorádii a konče třeba označením pro invalidy. V domech se zaměřovali na půdní prostory a v nich odložené hodnotné věci ( oblečení, spací pytle, zimní saně, snowboardy, rybářské pruty, prací prášky atd. Pachatelé byli usvědčeni díky vyhodnocení poznatků a stop z míst činů, poznatků policistů a dalších indicií.
Tisková mluvčí OŘ PČR: npor.Mgr.Ludmila Knopová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.3.2024 6:27:38 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------