PRVNÍ MÁJ 2006 V TURNOVĚ

L.  Sluka - 7.5.2006

První máj je pro mne synonymem Svátku práce.

     Význam POCTIVÉ PRÁCE je v současné společnosti ponížen někam velmi hluboko ... ačkoliv jedině PRÁCE je tvůrcem hodnot... Vždyť zažíváme tisíce svědectví, jak lze bezpracně přijít k penězům, ať už to jsou TUNELY, PODVODY, nepřiměřené honoráře a zisky ... Proto slavím 1.máj, abych pomohl rehabilitovat význam POCTIVÉ PRÁCE ...

     První máj je pro mne také synonymem LÁSKY. Jako vysokoškolák jsem chodil spolu s děvčaty v ten čas v Praze na Petřín ( nevzpomínám si, že by to bylo zakázáno, jak se nám to snaží nyní někteří vsugerovat! )

     S přibývajícím věkem přikládám pojmu LÁSKA širší rozsah a obsah - nějak mi spolu tímto čarovným slovem v mysli současně zaznívá slovo TOLERANCE !

     Nemusím mít každého zrovna v lásce, ale musím tolerovat i jeho odlišné názory - vždyť právě toto je DEMOKRACIE ! Proto také slavím 1.máj !

     V tomto duchu byla organizována prvomájová oslava na Náměstí Českého ráje. Před mikrofon se postavili kandidáti do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky - Doc. PhDr. Alena Svobodová, CSc., která seznámila občany s volebním programem KSČM a Mgr. Miroslav Beran.

     Převažující čas oslavy však patřil dechové kapele Táboranka z Lomnice nad Popelkou a Lomnickým mažoretkám. Početní účastníci slavnosti je za to odměňovali častým potleskem. Sluneční den a skvělou náladu nemohlo pokazit ani několik málo pravicových extrémistů, kteří se snažili provokovat a hrubě urážet slušné občany.

Mgr. Miroslav Beran, člen Zastupitelstva Libereckého kraje.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 5:06:35 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------