Mostaři ze Skansky postavili turistům dřevěnou lávku

*  moh - 2.5.2013

HRUBÁ SKÁLA – BOREK : Firma Skanska se na Hrubé Skále pustila do rozebírání starého mostu, který stojí na silnici poblíž bývalé pily a rybníku Rokytňáku. Silniční provoz od Borku směrem na Prašivec, na Hrubou Skálu či Vidlák a dál na Trosky, je v těchto místech na tři dlouhé měsíce zcela vyloučen. Řidiči vozidel proto musí jezdit oklikou přes Doubravice nebo Troskovice.

Nikdo však při přípravě této mnohamilionové zakázky nepamatoval na to, že zde po této komunikaci vede i žlutá turistická trasa a frekventovaný cyklistický koridor. Proto dnes časně ráno stavbaři rychle zhotovili dřevěnou lávku přes vodní příkop mimo demontovaný most. A udělali dobře, protože České dráhy do Borku dnes přivážely poměrně velké skupiny turistů a výletníků, kteří by pak neměli šanci přejít na druhou stranu.

A přestože je dnes svátek práce, mostaři pomocí rypadla Komatsu usilovně rozebírali starý most. V bývalé komunikaci už zeje pořádná průrva. Do tří měsíců by tu potom měl vyrůst nový prefabrikovaný most. Stavbu pro obec Hrubou Skálu investuje Krajská správa silnic Libereckého kraje. Dodavatelem prací je firma Skanska Praha.
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.3.2024 11:31:01 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------