Nový tvůrčí nástroj pro neprofesionální filmaře má české prostředí

*  moh - 8.4.2013

PRAHA – Jedna z největších firem v oblasti úpravy a zpracování domácího videa tchaj-wanská společnost CyberLink právě uvedla na český trh nejnovější programové řešení pro střih videa. Neprofesionálním tvůrcům se tak dostává vyspělý program, který posune jejich další možnosti seberealizace. Program označovaný jako PowerDirektor 11 má řadu novinek umožňující v mnoha směrech dosáhnout zcela profesionální výsledky.

Možnosti nového programu, který má i českou lokalizaci předvedl novinářům sám Volker Maxisch, produktový ředitel marketingu z evropského zastoupení firmy CyberLink z Nizozemí. V tomto segmentu podnikání vidí společnost velkou příležitost. Proto se soustředuje na trvalou inovaci v oblasti audio-video a foto.

„ Vždyť vloni vzniklo na celém světě přibližně na 100 miliard fotografií, které potom autoři umístili na Facebooku a každou minutu se na YouTube nahrávalo najednou 72 hodin videa,“ předeslal Volker Maxisch. A to už si určitě vyžaduje lepší a rychlejší možnosti zpracování takových digitálních záznamů. A to se s nimi zrovna nemusí jít na sociální sítě...

Na prezentaci, která se uskutečnila na Střeleckém ostrově v Praze, se podílela česká společnost EXAC, s.r.o, která produkty CyberLink u nás prodává a zajišťuje zákaznickou podporu. Oba spolumajitelé - Jan Křen i Miroslav Vozňák - se zapojili do odborného výkladu. Také Jiří Soukup ze speciálních projektů firmy, zájemcům překládal odborné dotazy. Je zajímavé, že s příchodem Windows 8 už někteří výrobci digitálních přístrojů a výrobků rovnou předinstalovávají multimediální software od CyberLinku.

Program pracuje na platformě PC, ale předváděcí technik promítal možnosti PowerDirektoru ze svého Mac Booku Pro, kde měl nainstalovaný Boot Camp s Microsoft Windows. Virtuální Paralles asi výkonově nepostačují. Program dokáže automaticky analyzovat obsah videa a díky tomu urychluje práci. Automaticky rozpozná hlavní části videa, jako například části s obličeji, pohybem, přibližováním. Najde také místa s nedokonalostmi, jako například špatné osvětlení nebo otřesy, které potom vylepšuje jednoduše a rychle pomocí nástroje TrueTheater®. Tvůrce tak dostává nové nástroje, jak si se svým dílkem – rodinným filmem, videoklipem, trajlerem atp., si v počítači pohrát. Těch nástrojů je opravdu nepřeberné množství – různé titulky, přechody, jde pracovat až ve 100 stopách atd. Samozřejmostí je i podpora 3D videa, či náhled v plném rozlišení na druhé obrazovce.

Software se prodává v krabicovém provedení a jeho verze Ultra Grossgrade je k mání už za 1790 korun. EXAC současně novinářům předvedla i další nová zařízení a multimediální přehrávače od firmy Cloud Media.
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 25.4.2024 7:52:27 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------