Dobrovolníci čistili Klokočské skály

*  Talli - 8.5.2012

Klokočské skály - O víkendu 5-6.5. zorganizovalo občanské sdružení Ochrana Klokočských skal již po čtyřicáté deváté tradiční čištění Klokočských skal,které nese název Stráž studánky.

A práce bylo tentokrát opravdu požehnaně. První pracovní skupina upravovala část modré turistické stezky vedoucí z osady Rotštejn ku hradu.Silní jedinci vynášely na hrad štuky určené na úpravu vstupu do hradu samotného. Druhá velká skupina dobrovolníku tvořené z velké části členy České asociace geocachingu, o.s.,prošla celou přírodní rezervaci a zabývala se povrchovým sběrem odpadků,které ve skalním městě,podél stezek, pod převisy a v jeskyních zanechávají ,,pozorní návštěvníci". Třetí skupina dobrovolníků se věnovala obnově poničeného značení rezervace a umisťování tabulek ,,Stezka pouze pro pěší" na místa,kde cyklisté způsobují úrazy pěších nebo ničí svahy a pod. Poslední skupina uklidila Klokočské průchody, okolí Husova pomníků a cca 800m příkopu při silnici z Klokočí do Turnova.

Akce se zúčastnilo cca 65 dobrovolníků. Na závěr sobotního snažení byla pro zájemce připravena prohlídka hradu Rotštejn se zpívaným výkladem.

V neděli dokončili dobrovolníci úpravy nádvoří hradu Rotštejn a povrchový sběr odpadků v okolí Jislovy jeskyně.

Brigáda měla pokračování ještě v pondělí 7.5.kdy byl doplněn zádržný řetěz na vyhlídku Zdenčina skála.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 27.4.2024 4:38:19 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------