Pozor na podvodníky

*  Talli - 12.3.2011

K základním službám turnovského infocentra i ostatních infocenter regionu patří velký výběr brožurek a infomateriálů zdarma, což je v dnešní době, kdy se za vše platí, vnímáno návštěvníky obzvláště pozitivně. Bohužel však byl zaznamenán případ, kdy jistá osoba této služby zneužila. V infocentru si vzala materiály jako běžný zákazník, ovšem následně je ve městě pod záminkou příspěvku na charitativní činnost prodávala.

S tímto odsouzeníhodným činem nemá Regionální turistické informační centrum Turnov nic společného a bohužel ani nemá možnost této činnosti zabránit.

Pořádání charitativních sbírek se řídí zákonem a přísnými pravidly. Každá fyzická osoba pověřená konáním sbírky je povinna se na požádání prokázat plnou mocí, která obsahuje jméno a příjmení osoby a další náležitosti.

Proto upozorňujeme občany, že pokud budou osloveni s prosbou o příspěvek na charitu a za něj jim budou nabídnuty materiály Turnova či Českého ráje (brožurky, kapesní kalendáříky aj.), aby požádali dotyčnou osobu o prokázání legálnosti sbírky plnou mocí. Pokud osoba tento doklad není schopna předložit, neprodleně informujte o její činnosti policii.

Převzato z www.turnov.cz

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 25.4.2024 0:37:36 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------