Vánoční trhy kolem nás

*  Talli - 28.11.2010

Nastává čas adventní a čas vánočních trhů. kde tedy můžeme ochutnávat dobroty, poslouchat písničky a koledy a také možná potkat Ježíška?

Městské muzeum Železný Brod Vás zve na tradiční Vánoční trhy na Bělišti od 1.-5.12.2010 vždy v čase od 9:00 - 17:00 hodin.Přijměte pozvání do roubeného stavení na Bělišti a přijďte nasát předvánoční atmosféru! Letos jako tradičně budete moci vybírat dárky z širokého sortimentu zboží, ochutnat vyhlášený Bělišťák a čerstvé pečivo nebo si prohlédnout výstavu s tématem koled a koledníků. Ve středu a ve čtvrtek budete moci na vlastní oči obdivovat výrobu košíků z pedigu a slaměných ozdob, v pátek a v sobotu Vám svoji řemeslnou zručnost předvede malířka podmaleb na sklo a paní krajkářka. Dům dětí a mládeže Mozaika připraví zvláště pro malé návštěvníky výtvarnou dílničku a s vlastnoručně vyrobeným zbožím se na Vás opět těší Sdružení zdravotně postižených Železnobrodska. Vánoční trhy doprovodí výstava "Nastala nám koleda..."

Semily- Tradiční jarmark v prostorách muzea je připraven na svátek sv.Barbory, tedy sobotu 4.prosince. Za uměleckými řemesly, obrazy, perníčky a inspirací se můžete vydat od 9.00 do 16.00

Novopacké vánoční trhy -Vedení SŠGS Nová Paka srdečně zve širokou veřejnost na 11. ročník tradičních Vánočních trhů. Uskuteční se ve dnech 8. - 10.12. (10.12. pouze výstavy do 13.00 hodin) v budově a před budovou SŠGS na Masarykově náměstí. Vánoční výstavy, ukázky řemeslných dovedností žáků, atraktivní módní přehlídky, bohaté občerstvení, prodej výrobků. Vstup zdarma! Těšíme se na Vaši návštěvu!

XII. Turnovské vánoční trhy -Tento ročník bude něčím ojedinělý! Bude se konat na obou stranách Náměstí, jak u kašny, tak u vánočního stromu. Z důvodu velkého zájmu prodejců i návštěvníků Trhů jsme iniciovali vylepšení technických podmínek právě i na druhé straně Náměstí – u vánočního stromu.
Město Turnov, jako pořadatel ,má zájem na navození předvánoční atmosféry a pohody. Po všechny dny je zajištěn bohatý kulturní program. Trhy se konají ve dnech 10.-12.12.2010 v pátek a v sobotu od 10.-17.hodin. v neděli do 15.hodin. Více naleznete na www.turnov.cz

Tradiční Vánoční jarmark s Krakonošem a Spolkem jilemnických paní a dívek je přichystán na sobotu 11.12. také v Jilemnici. Od 10 hodin. Připraven je bohatý kulturní program.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 10:54:19 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------