Liberečtí záchranáři potřebují vaši pomoc, aby mohli dál pomáhat potřebným!!!

*  Talli - 9.8.2010

Liberec 9.8.2010 - Liberecká organizace Hand for Help pomáhá od soboty zachraňovat lidské životy a mírnit následky povodní v Hrádku nad Nisou, Bílém Kostele, Chrastavě a Raspenavě.
Kolem padesáti dobrovolných záchranářů během víkendu evakuovalo lidi za zatopených domů, budovalo ochranné valy z pytlů písku a rozváželo humanitární pomoc.


Nejkritičtější okamžiky prožili v sobotu odpoledne v Hrádku nad Nisou, kde pomocí nákladní Tatry zachraňovali lidí uvíznuté v domech. „Vytahovali jsme děti, ženy i muže z oken přímo na náklaďák,“ popisuje vypjatou situaci při evakuaci bývalý voják Jan Vysík. „Měl jsem hrozný strach, aby se někomu něco nestalo. Ty emoce se nedají vůbec popsat. Kolem padesáti lidí jsme takto dopravili do bezpečí.“


Dobrovolníci z Hand for Help se nyní soustředí především na pomoc s odstraňováním následků povodní. „Počítáme s nasazením našich lidí ještě nejméně příštích deset dní,“ sdělil zakladatel HfH Jaromír Dolanský a dodal, že je nejvíce potřeba odstraňovat nánosy bahna a naplavené dřevo a trosky následně pak zajistit vysoušení domů a desinfekci. Svoji činnost koordinuje HfH s ostatními organizacemi, působícími na Liberecku a starosty postižených obcí.


Sponzorské dary na činnost záchranářů Hand for Help v oblasti postižené povodněmi je možné zasílat na účet 233948441/0300..

Více informací na www.handforhelp.cz


Kontakt pro média:
Kontaktní linka HfH – 485 101 403
Kamil Jan Svoboda, vedoucí záchranných prací, tel.: 777 106 432
Eva Kochová, ředitelka Hand for Help Europe, o.p.s., tel.: 721 902 608,
e-mail:kancelar@helphaiti.cz


TISKOVÁ ZPRÁVA – k okamžitému zveřejnění - z hlásky stále v terénu (a padá nám síť.)
















--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 25.4.2024 0:13:49 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------