Zamykání Klokočských skal odhalilo další divoké skládky

*  Talli - 5.11.2009

Na tři desítky dobrovolníků se ve dnech 28.10. - 1.11. zúčastnily prodlouženého Zamykání Klokočských skal. Akci tradičně uspořádalo občanské sdužení Ochrana Klokočských skal,které již téměř 22 let pečuje o přírodní rezervaci Klokočské skály.

Během brigády bylo onoveno pruhové značení kolem přírodní rezervace Klokočské skály, Zamykání Klokočských skalnamapovány a zdokumentovány byly nové divoké skládky. Jejich likvidace buse řešena ve spolupráci s CHKO Český ráj a obcí Mírová pod Kozákovem, která je ve většině případů majitelem pozemků, na kterých se skládky nacházejí.

Dále byly dokončeny úpravy drobné vodoteče v Zeleném dole,sejmuty byly informační panely naučné stezky Klokočskými skalami, zlikvidována byla divoká ohniště v rezervaci a proběhl povrchový sběr odpadků.Na průběhu prací se odepsalo i počasí. Vlkké mlhy a chladno komplikovaly práce v terénu .

Výkonný výbor občanského sdružení Ochrana Klokočských skal děkuje všem dobrovolníkům, kteří nelitovali námahy a i ve vlhku a mlze pomohli připravit Klokočské skály na zimu.



--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 26.4.2024 5:22:15 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------