KAĎŽDÝ DEN JINAK _ AKTIVNÍ DOVOLENÁ V RÁJI

*  Talli - 25.6.2009

Tisková zpráva 20/2009, vydána 24. června 2009
Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery připravilo na prázdninové měsíce zajímavý program pod názvem „Prázdninová nabídka pro každý den 2009“. Jedná se o soubor nevšedních nabídek programů nebo zvýhodněných balíčků služeb, kdy každý den v týdnu je vytvořena jiná možnost, jak strávit volný čas v Českém ráji. Prázdninová nabídka pro každý den je určena jak návštěvníkům Českého ráje, tak i místním obyvatelům, kteří v ní mohou najít dobré tipy na výlet.


V programu jsou připraveny nabídky pro rodiny s dětmi, prohlídky technických památek a ukázky tradičních řemesel, z nichž některá si zájemci budou moci vyzkoušet. Milovníci historie ocení připravený program v Jičíně, Turnově, Železném Brodě i výlet do středověku na hradu a zámku Staré Hrady. Pamatováno je také na ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně. .

Do projektu „Prázdninové nabídky pro každý den“ se zapojily tyto subjekty: Šťastná země v Radvánovicích u Turnova, Muzeum Města Mnichova Hradiště a Zámek Mnichovo Hradiště, Nadační fond Metoděje Vlacha, Sundisk, s.r.o., hrad a zámek Staré Hrady, Město Železný Brod a SUPŠS Železný Brod, Kulturní zařízení města Jičína, Město Turnov, Město Semily, Pension Ort, ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o., Galerie XY, Bohemian Chandeliers JW Glass, CK Czech Paradise a další..

Z připravovaného programu „Prázdninové nabídky pro každý den 2009“:

Pondělí: Ukázky broušení drahých kamenů v Turnově, prohlídky centra města Turnova a kostelů s kostýmovaným průvodcem..

Úterý: Prohlídka židovských památek v Turnově, ukázky ruční výroby skleněných lustrů ve firmě Bohemian Chandeliers JW Glass, ukázky ručního zpracování ovčí vlny v Pensionu Ort v Holenicích..

Středa: Šermířské souboje a historická vystoupení na hradu a zámku Staré Hrady, prohlídky Valdštejnské lodžie s průvodcem, prohlídky památek Jičína s kostýmovaným průvodcem, noční prohlídky města Turnova..

Čtvrtek: Akční čtvrtky ve Žluté plovárně, výlet za sklářstvím a lidovou architekturou do Železného Brodu. .

Pátek: Řemeslné pátky na Semilsku a vstup na vyhlídkovou věž kostela sv. Petra a Pavla v Semilech, prohlídka Hydroelektrárny Spálov..

Sobota: Prohlídka 8 létajících replik historických letadel z období od počátků letectví až po druhou světovou válku v Aeroklubu Mladá Boleslav, sobotní program ve Šťastné zemi v Radvánovicích..

Neděle: Nedělní pohádkové dopoledne na zámku Mnichovo Hradiště..

Podrobné informace o celé „Prázdninové nabídce pro každý den 2009“ získáte v turistických informačních centrech Českého ráje, na speciálně vydaném plakátu a na oficiálních stránkách turistického regionu Český ráj www.cesky-raj.info .

TZ je doplněna originálním propagačním plakátem, který byl vydán Sdružením Český ráj.



--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 15:18:59 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------